Een algoritme maak je niet zomaar. Als je wilt dat het algoritme goed door iemand of iets uitgevoerd wordt moeten je instructies helder en doordacht zijn. De instructies moeten begrijpelijk en volgbaar zijn. Dit is niet alleen voor anderen maar ook voor jezelf. Je maakt ze tenslotte om je werk eenvoudiger te maken of om je probleem op te lossen en je werk uit te voeren.
Om te komen tot een algoritme kunnen stroomschema's en Pseudocode goede hulpmiddelen zijn. Ze helpen je om het proces te zien, mogelijke fouten te ontdekken, kansen voor optimalisatie en veel meer.
Om een algoritme nog een keer uit te leggen maak ik gebruik van een stuk uit de aflevering van ClippHanger van NPO & ZAPP van 28 mei 2015 Wat is een algoritme?
Daarnaast gaat de podcast in op wat voor mooie dingen je ook kan maken met een algoritme. Hoe een algoritme je kan helpen als je niet zo creatief bent en dat niet creatieve systemen hele creatieve dingen kunnen maken. Een voorbeeld daarvan tref je hier:
Dit is de limited (20 stuks) NFT van de podcast cover van deze week. En wil je deze nu hebben en de show steunen of gewoon zelf NFTs maken dan is het zeker waard de podcast over NFTs even terug te luisteren.
Vragen of opmerkingen
Heb je nu vragen blijf deze vooral stellen. Wil je een bepaald onderwerp terug horen, ben jij of ken jij een specialist die erg leuk over een onderwerp kan vertellen en dat wil toelichten om de luisteraars nog digitaal vaardiger te krijgen neem dan contact met mij op via: https://linktr.ee/DigiBeter Deze website vind je zowel de LinkedIn van Digibeter, Twitter, Discord maar ook de podcasts en DigiBeter NFTs. Voor linkendIn kan je ook nog altijd deze link volgen natuurlijk: https://www.linkedin.com/in/jurriaanraaijmakers/
Share this post